dilluns, 5 de desembre del 2011

IBON DE LLAUSET


Anirem per la carretera N230, direcció a Pont de Suert i un cop al poble de Aneto, de la vall de Barrabés a la Noguera Ribagorçana, agafarem una carretera estreta que surt a la  esquerre, carretera que va guanyant alçada, cap el final hi ha una desviació, que dona accés a un túnel estret i de direcció única, foradat a la roca viva i sense il·luminació de 1.5 km aproximadament, que surt al costat de la presa (2.182 m.), al sortir de la foscor destaca l’esplèndid cim del Ballivierna (3.056 m).



Hi ha una esplanada que fa de pàrquing, don surt un camí que va vorejant el llac i  comencen varies excursions (GR11) d’una dificultat mitjana o alta, depenen de la que escollim.



Nosaltres vam fer un tom per el voltant del llac, tinguérem la sort de que feia un dia esplèndid, i al no corre gens d’aire el Ballivierna es reflectia al llac com si fos un mirall,   a la poca estona tot va canviar i l’efecte es va esmunyir.  













8 comentaris:

  1. Meravellosos els paisatges emmirallats, i els núvols i la "finestra" a la roca.
    Felicitats!

    ResponElimina
  2. Precioses imatges,no conec aquest lloc,ja m'agafen ganes de anar-hi,no tenim de sortir de casa per veure llocs fantàstics,CATALUNYA es preciosa

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Josep
    Vam tenir una sort impressionant, doncs al poc rato la miqueta de vent va fer que l’aigua es mogués i l’afecta no va ser el mateix.
    Una abraçada

    Rosa K
    Aquí tenim llocs molt bonics, però aquest pròpiament es d’Aragó, tocant a Catalunya, Ibon es com anomenen als estanys al Pirineus aragonès
    Un peto

    ResponElimina
  5. Quins reflexos tant del paisatge com del cel damunt les aigües tranquil·les de l'Ibon.
    No hi he estat però si per la zona. Havia fet molta muntanya tant per la Vall d'Aran com per la zona de Benasc. O sigui que aquesta proposta m'ha portat molt bons records.
    Salut.

    ResponElimina
  6. El pare
    Es una zona poc coneguda, es un bon lloc d’inici per fer el Ballibierna, jo fins fa poc tampoc la coneixia

    ResponElimina
  7. Aquest és un lloc desconegut per a nosaltres. Un bon lloc per a fer caminades a la natura. Apuntat!!

    PTNTS

    ResponElimina
  8. Hi ha algunes excursions interessants i de diferents dificultats

    ResponElimina